Underhållning för konferensen 11 mars, 2016 11 mars, 2016 admin

En anledning till att många ser fram emot företagskonferensen är förstås att den kommer att innebära mer än snack om företagets strategi och framtid. När man beger sig till ett konferenshotell för övernattning så blir det tid till annat och då gäller det att man planerar sin underhållning för konferensen väl. Beroende på de som ska vara med och det man tycker är passande så kan man arrangera allt från sportevenemang till stillasittande underhållning. Det går även bra att göra lite av varje så att alla kan få något att se fram emot.

Roliga konferensaktiviteter:

  • Tipsrunda
  • Golf
  • Vin och whiskeyprovning
  • Chokladprovning
  • Spabesök
  • Underhållning av olika slag
  • Teamwork lekar
  • Karaoke
  • Tävlingar och prisutdelning

Interaktiva aktiviteter

När man vill vara aktiv efter konferensens stillasittande så kan det vara smart att boka in event som innebär att man ger sig ut i skog och mark. Många konferenshotell har närhet till golfbanor och naturupplevelser. Man kan också arrangera event där de som är med kommer att få tävla ihop, klara av spännande utmaningar eller mest skratta tillsammans. Ja, skratt terapi kan vara en del av konferensens underhållning…

Utbildning på ett roligt sätt

Nu kan man även ta chansen att utbilda sig på ett kul sätt. Man kan lära sig mer om choklad, vin och ost. Det här är både gott och intressant. Dessutom så kan man bjuda in föreläsare som lär ut spännande områden eller som jobbar med gruppdynamik på ett bra sätt. Befinner man sig på ett konferenshotell som har gott om plats för ett avslappnat umgänge så kan det vara smart att lägga den här typen av underhållning i restaurang eller annan lokal hellre än att fortsätta i möteslokalerna. Alla mår bra av att få ändra rum och miljö så att man inte blir sittande i samma stol under hela konferensen.

Klassisk underhållning

Klassisk underhållning går ofta ut på att man bjuder in musiker, komiker och andra som får stå för energi och aktivitet. Det här kan man njuta av vid måltider eller då man tar en kaffe efter maten. När man upplever att folk inte är så intresserade av att engagera sig i frågesporter, karaoke och vinprovningar så kan den klassiska formen av underhållning fungera bäst. Har man dessutom förlagt sin konferens till ett hotell med spaavdelning så kan detta bli den perfekta underhållningen som ingen kommer att tacka nej till! Något som blivit populärt är bastu, speciellt vid vattnet. Sjöbastun på Friiberghs Herrgård är ett bra exempel på detta. Sjöbastun ligger vackert vid Mälarens vattenbryn, avskilt från övriga anläggningen. Här blir avkoppling en aktivitet med relax, inomhus som utomhus. 

Planera er konferens

Det gäller att planera underhållningen till konferensen i god tid. Utse en grupp från företaget som får ta tag i detta. Om man har flera personer från olika avdelningar som ska boka nöjet så kommer det med största sannolikhet bli något som alla kan relatera till. Det här är smartare än att låta en ensam chef ta hand om uppdraget då folk kanske surnar till då det blir golf och åter golf, år efter år. Tänk på att underhållningen inte får bli alldeles för intensiv så att folk upplever att den är frånstötande. Lite galet kan man alltid tillåta men för det mesta så blir det bäst om man satsar på något beprövat som erbjuds som en del av den service konferenshotellet ger.