Få lön som sjuksköterska i Norge 7 maj, 2022 2 maj, 2022 webmaster

För många är jobbet som sjuksyrra både utvecklande och spännande. Men det finns även många fler fördelar än enbart dessa med att välja detta yrke. Till exempel kan du räkna med att få en ganska hög lön som sjuksköterska i Norge. Detta gäller framför allt om du väljer att arbeta som hyrsjuksköterska via ett bemanningsföretag. Faktum är att du kan få uppemot 45 000 kr i lön beroende på faktorer såsom ålder, erfarenhet och kompetens!

Faktorer som påverkar din lön som sjuksköterska i Norge

När du jobbar som hyrsjuksköterska via ett bemanningsföretag sätts din lön i regel individuellt. Att din arbetsgivare tillämpar individuell lönesättning är till din fördel. Då tar man nämligen hänsyn till flera olika faktorer, såsom din:

  • utbildning
  • erfarenhet
  • kompetens.

Dessa är bara några exempel på de faktorer som ligger till grund för din individuella lönesättning. Du kan dessutom räkna med att få en lite högre lön som sjuksköterska i Norge om du är flexibel vad gäller arbetstider och geografisk placering.

Beroende på var du placerar dig på skalan när det kommer till kompetens, erfarenhet och utbildning kan du få uppemot 45 000 kr i lön. Genomsnittet ligger på 38 700 och ingångslönen på omkring 31 000 kr. Detta enligt uppgift från bemanningsföretaget Agila. Som du märker är lönen högre om du väljer att arbeta i Norge jämfört med i Sverige!

Lönen är viktig men det finns även fler viktiga parametrar

Det är självklart att din lön som sjuksköterska i Norge är en viktig faktor för att du ska bli nöjd med din tillvaro. Men det finns också fler faktorer som påverkar arbetsglädjen och tryggheten när du jobbar inom vårdyrket. Till exempel upplever många sjuksyrror som arbetar på bemanning att detta är ett utvecklande och spännande sätt att jobba. I vissa fall blir lönen nästan sekundär med tanke på alla de andra fördelarna med detta val i karriären.

Vill du veta mer om vilka fördelar det finns med att jobba som sjuksyrra på den norska sidan gränsen? Ta då kontakt med ditt bemanningsföretag för att upprätta en personlig kontakt!