Vad kan man göra på en kick off? 4 juni, 2016 4 maj, 2022 admin

Om man verkligen inte har någon aning om vad man kan göra på en kick off så bör man inte ta ensamt ansvar för denna utan att få ordentligt med hjälp från proffs. Som tur är så måste man verkligen inte veta mycket om företagsevent för att få till ett lyckat sådant. Det enda man behöver göra är att se till att boka med en riktigt bra kursgård som har fräscha lokaler och en massa spännande företagsaktiviteter att bjuda på. När allt är bokat och klart så kan man börja fila på det som man tänkt säga under föreläsningar och kurser eller så kan man lägga ut detta på ett företag som är specialiserat just på utbildningar för företag som vill utvecklas och förbättra sin produktivitet.

Utbildningar och kurser

Utbildningar och kurser kan handla om allt från gruppdynamik till hur man hanterar ett nytt mejlsystem. För många så är det lättare att ta till sig ny information då man inte befinner sig på den vanliga arbetsplatsen så därför så kan det vara klokt att hålla en kick off under en helg eller under några veckodagar på en plats som kräver övernattning. Istället för att folk åker hem varje kväll så får man mer gjort och man kan ha riktigt kul tillsammans när solen går ner och man har klarat av dagens schema.

Om man vet att en arbetsplats lider av dålig gruppdynamik och att folk inte riktigt klarar av att ta hand om ledarskap eller att ta till sig det som chefer säger så kan man behöva en professionell kurs som anordnas av ett företag som jobbar med den här typen av frågor. Man kan hyra en kursgård och bjuda in detta företag för att under några dagars tid genomgå en förvandling och komma tillbaka till jobbet som ett nytt sammansvetsat gäng.

Trevliga aktiviteter

Förutom utbildning och planering så kan kick offen även innebär att man sysslar med en massa trevliga aktiviteter. Det här är sådant som man kan göra mitt på dagen eller efter avslutade möten till kvällen. Några exempel på trevliga företagsaktiviteter som man kan uppleva på en kursgård är:

  • Goda luncher och middagar
  • Promenader och tipsrundor
  • Galna lekar
  • Tävlingar med finfina priser
  • Karaoke och annan underhållning
  • Dans
  • Sport
  • Bad
  • Kroppsvård

Listan kan verkligen göras hur lång som helst. Har man bara bokat med en kursgård som har det som krävs för att ordna med dessa aktiviteter så kan det verkligen bli till en kick off som ingen kommer att glömma. Om man ändå planerar att köpa in allting utifrån så kan man även beställa hjälp med aktiviteterna från företag som har tagit fram spännande evenemang där man även jobbar med gruppens dynamik fast på ett lekfullt sätt.

Äta och dricka gott

Mat kan tyckas vara en trivial sak och det är klart att man kommer att äta frukost, fika, luncha och äta middag tillsammans under ett företagsevent där man även sover över. Dessa måltider kan vara enbart till för att stilla hunger och fylla på med blodsocker eller så kan man göra lite mer av det. När fikabordet ser särskilt inbjudande ut så blir det mer av det hela och kan man sitta i solnedgången på en veranda och äta en utsökt middag så är det klart att man trivs lite extra. Välj därför en konferensgård med eget kök som presenterar nyttig och fräsch mat.

Ta upp känsliga ämnen

Förutom lek och kul så kan en kick off vara tidpunkten för att hantera sådant som är lite känsligt. När folk är glada och inte så gnälliga som de normalt är på jobbet så är det lättare att vädra åsikter om sådant som man annars bara mumlar om i fikarummet. Chefer ska passa på att lyssna och göra maximum för att se till att det blir ändring när man kommer tillbaka. När personalen upplever att de får uttrycka tankar och missnöjen som har med arbetsplatsen att göra på ett sätt som inte ratas så kan det leda till en öppenhet som man har stor nytta av. Detta förutsatt att man lovar att ingen får sparken för öppenhjärtiga kommentarer och att ingen kommer att säga sådant som kan upplevas som kränkande och sårande.

Lära känna varandra

Framförallt så är en kick off till för att man ska lära känna varandra lite bättre. Det kanske har kommit till nya medarbetare som fortfarande inte kan allas namn. När de kommer med på kick offen så kan de komma bättre in i företagskulturen och uppleva att de får en naturlig plats i gruppen. Det här gör att man har roligare tillsammans när man väl är tillbaka på jobbet och det har man mycket att vinna på som grupp och som företag.

Etiketter: