Under konferensen

När konferensen är i full gång så är det viktigt att ni kommer ihåg att kombinera nytta med nöje. Även om ni vill få så mycket som möjligt gjort under så liten tid som det Konferens är nytta med nöjebara går så är det viktigt att komma ihåg att ni inte vill köra slut på era kollegor innan lunch. Så när ni planerar en konferens, tänk på att ni behöver ha en stadig lunch och att ni där kan slappna av och vila hjärnorna, men även lämna fritt fram för era medarbetare att diskutera vad ni precis har talat om.

Efter att ni har avnjutit er lunch och är fulla av ny energi så är det dags att återigen ta itu med arbetet. Även om många av era medarbetare fortfarande är alerta så kan några redan ha börjat tappa intresset. Därför är det bra att använda delar av eftermiddagen till någon gruppaktivitet som gör att era kollegor får göra något annat och tänka på ett nytt och spännande vis. När ni har fortsatt att arbeta och ni kanske till och med har blivit serverade eftermiddagskaffe, så har de flesta redan checkat ut. Att hålla någons uppmärksamhet en hel dag är inte lätt, men heller inte omöjligt. Därför kan ni använda resten av eftermiddagen till att till exempel diskutera era respektive gruppaktiviteter och att helt enkelt summera dagen som gått.

Viktigt med egen tid när man bor kvar på konferensnaläggningen

När arbetsdagen är slut så kommer ni antingen att dra er hemåt om ni bara har bokat in er för en dagkonferens, eller stanna för att ta tag i dag nummer två. Om ni har ytterligare en dag inplanerat så kan det vara en bra tidpunkt att ge era kollegor lite egen tid för att varva ner innan det är dags för kvällsmat och vila för att ni ska ha energi till att ta tag i en liknande dag.