Kick-off för bättre resultat 2 december, 2015 2 december, 2015 admin

För att markera starten av sin årliga verksamhet, så är det vanligt att ett företag har en så kallad kick-off. En kick-off brukar vara en dag som varvas med presentationer över mål och syfte för året som kommer och roliga aktiviteter. Gör en god planering inför er kick-off, så att den blir något för alla att se fram emot.

 
Ni kan fundera över på vad ni vill att er kick-off ska leda till och om ni vill att den ska följa en röd tråd. Sedan är det bra om alla deltagare förstår syftet med själva kick-offen. Det är bra att planera sin kick-off från slutet, med en baklängesmetod. Det ökar chansen till att er kick-off blir lyckad. Sätt upp tydliga mål med er kick-off och ta sedan ut del för del och få ihop till ett bra upplägg. Se till att alla delar passar med varandra och stärker syftet och målet med er kick-off.

Företagsunderhållning

En kick-off måste nästan ha roliga aktiviteter, annars är det bara en trist presentation. Dagen blir roligare om man samverkar och gör roliga saker tillsammans som är stärkande för er team-känsla. Att dessutom ta avbrott från strikta delar kan vara skönt. Vad ni ska göra som aktivitet på er kick-off kan variera utifrån vilka deltagare det är. Det finns allt från femkamper, hinderbana och så vidare där det är fokus på teambuilding. Sedan finns det bara ”roliga” saker att göra gemensamt. Det går att boka in vinprovning, testa olika choklad och laga mat tillsammans.
Kanske ni har något ni gör varje år tillsammans, då kan det bli som en tradition att ni alltid gör just det. Det kan ytterligare förstärka er känsla av att ni är ett team. Oavsett vad ni väljer att göra, se till att alla får en minnesvärd dag.