Exempel på kurser och distansutbildningar 29 januari, 2020 21 januari, 2020 redaktion

Drömmer du om att gå en utbildning utan att riktigt veta var eller hur? I så fall kan du hitta det mesta du kan tänkas behöva på nätet, i form av utbildningar och kurser som ges helt och hållet på distans. Det finns något som passar för dom flesta som vill fördjupa sina kunskaper i sin yrkesroll eller inom något annat område. Här följer några exempel på kurser och utbildningar som är onlinebaserade.

Account Manager

En kurs som fokuserar till stor del på en Account Managers yrkesroll och hur man på ett effektivt sätt når framgång. Kursen riktar sig både till den som är ny i rollen lika väl till den som har många års erfarenhet. Man tar bland annat upp syftet med yrkesrollen, hur man lyckas med merförsäljning, hur man bemästrar olika typer av utmaningar, vilka karriärfrågor som finns för rollen och mycket mer.

Allmän IT-kunskap

Sugen på att bli lite bättre på IT och datorer? Då finns denna utbildning, Allmän IT-kunskap, att ta del av på distans. Den ger dig grundläggande kunskaper både vad gäller olika begrepp inom IT-världen men också många användbara tips man har nytta av som datoranvändare. Du får även lära dig om ergonomi och olika stretchövningar som den som har sin arbetsplats framför datorn verkligen kan dra nytta av. Allmän IT-kunskap kan genomföras både av nya och erfarna datoranvändare som vill få bättre kunskap och förståelse kring datorer och olika system.

ABC – Akutsjukvård

Denna livsviktiga utbildning ger kunskaper kring hur man utför akutsjukvård vid olika sjukdomstillstånd. Vad du bör göra vid hjärtstopp, luftvägsstopp, kraftig blödning samt vid medvetslöshet är några av dom saker du får lära dig under kursens gång. Du får lära dig att hantera chocktillstånd och andra viktiga saker att tänka på i händelse av akuta situationer, så som larmrutiner. Detta är en utbildning som alla privatpersoner bör utföra en gång varje år men dessvärre är det få som gör det.

Hitta en utbildning för dig

Att läsa på distans är ett otroligt flexibelt alternativ för den som vill kunna studera hemifrån och många gånger ges samma diplom eller certifieringar som vilken annan utbildningsform som helst. Man kan dessutom börja när helst man vill och man behöver alltså inte invänta någon speciell termins- eller kursstart.