Afternoon tea i Stockholm skärgård 14 april, 2015 15 april, 2015 redaktion

Njutning i vardagen kan hjälpa mot svårmod och tristess även under årets kalla tid. Det kan också förhöja en redan fin dag och ge minnen och en smakupplevelse att minnas! I Stockholms skärgård omkring Lidingö finns vacker grönska kombinerat med vatten och friska vindar. Det är också en av Sveriges mest konferenstäta öar vilket öppnar möjligheter för alla som vill njuta av livet i härlig miljö.

afternoon-tea-i-skargardenÄven om konferensanläggningar i huvudsak handlar om möten och företagskunder, finns det flera som också öppnat för privatpersoner som vill fly stadens stress och njuta afternoon tea med nära och kära. Högberga Gård är en konferensanläggning som uppförts av konstmecenat Fåhraeus som privatbostad. Verandan blickar ut mot vattnet från hög höjd och här serveras afternoon tea med alla klassiska tillbehör varje lördag.

Prisbelönt köksmästare

Högberga Gård utmärker sig inte enbart på grund av byggnadens historia och den vackra naturen runtomkring, utan också för sin restaurang där konferensgäster och privatpersoner kan njuta förstklassig mat. Köksmästare Tommy Eriksson vann tidigare i år guldmedalj i tävlingen Årets Möteskock. En tävling där han året innan tog silver. Maten håller mycket hög nivå och en liten glimt av smakupplevelserna kan upplevas under afternoon tea besök.

Förutom scones, frukt, juicer, bär och andra läckerheter, finns ett flertal exklusiva tesorter att välja bland för besökare. Det är inte för inte som människor söker sig ut till skärgården under lediga helger för att få uppleva smaker och vyer som inspirerar. För att vara säker på en ledig plats kan eventet bokas via hemsidan.