Välj konferensanläggning utifrån dina val 17 februari, 2016 4 maj, 2022 admin

Att boka konferens har aldrig varit lättare än det är idag. Detta eftersom det dels finns företag som enbart jobbar med att sy ihop unika konferenser åt andra företag, men dels också för att det finns gott om verktyg även för dig som gärna vill sköta arbetet med att boka konferens för ditt företag på egen hand. Det finns exempelvis gott om hemsidor som presenterar olika konferensanläggningar och jämför dem på olika sätt för att du ska kunna hitta den konferensanläggning som passar just ert företag bäst. Du kan också på ett enkelt sätt kontakta konferensanläggningar genom mejl för att ställa frågor och till och med för att boka konferens direkt via nätet. Likaså kan du också enkelt och billigt skicka inbjudningar till alla konferensdeltagare via nätet. Allt för att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt att boka konferens.

Många konferensanläggningar att välja bland 

Men samtidigt som det idag finns så många verktyg att använda sig av för att boka konferens, så är det också svårare idag än någonsin att planera en konferens. Inte minst eftersom utbudet av konferensanläggningar är så otroligt stort. Det finns massor av konferensanläggningar här i vårt avlånga land och i myllret av alla konferenshotell och möteslokaler kan det kännas svårt att hitta den plats som passar just ert företag allra bäst.

För att er konferens ska bli så lyckad som möjligt så finns det några grundläggande saker att ha i åtanke:

  • Var ute i god tid, både för att konferenslokalerna och eventuella föreläsare ska vara lediga, men också för att konferensdeltagarna ska hinna planera in rätt datum.
  • Ha koll på er budget så ni inte åker på några obehagliga överraskningar i slutändan.
  • Var noga med vad ert mål och syfte med konferensen är. På så sätt är det lättare att efter konferensen kunna utvärdera om den har blivit lyckad eller inte.
  • Utgå gärna från ett tema, så att ni har en röd tråd genom hela konferensen, oavsett när det handlar om lokaler, mat, boende, aktiviteter, underhållning och teambuilding.
  • Se till att ha regelbundna pauser i konferensprogrammet och tänk på att det ska vara en blandning mellan aktivitet, vila och interaktivitet.

Platser som inspirerar mötet

Lidingö som ligger endast 15 minuter från Stockholm erbjuder konferensanläggningar i naturskön miljö och som nämnt väldigt nära city. Letar du konferens i Stockholm? Då ska du absolut läsa mer om konferensanläggningarna på Lidingö, du hittar härliga Blue Hotel som erbjuder konferensmöjligheter som passar allt från små till stora konferensgrupper och även det mest allra kräsna.