Omtyckta smörgåstårtor i Stockholm 22 november, 2019 13 februari, 2023 webmaster

Få saker är så traditionellt förknippade med svensk sommar och sommarfester som smörgåstårtan. Den funkar till allt, och i princip alla gillar den. Studentfester, dop och alla möjliga glada tillställningar mår som bäst av en klassisk smörgåstårta. Runt om i Stockholm finns en mängd caféer och cateringfirmor som jag kan hjälpa dig med din beställning. Priser varierar beroende på storlek och antal och givetvis vad du vill ha på din smörgåstårta i Stockholm. Bra tips om du ska beställa flera är att beställa olika typer och smaker eftersom gästerna sannolikt gillar olika.

Smörgåstårtan är uppbyggd med ett bakat bröd som sandwich längst ner i botten. Sedan följer olika lager av pålägg och längst upp dekoreras den fint så att den även ska vara aptitlig för ögonen. Människor har en tendens att ofta äta med ögonen som man brukar säga, vilket är anledningen till att man aldrig ska åka och storhandla när man är hungrig eftersom ögonen då är sugna på precis allt och man köper med sig saker hem men aldrig annars hade gjort. Charkuterier, lax och räkor, rostbiff, ost och skinka är några av alternativen som erbjuds. Givetvis kan du specialisera den efter egna önskemål och dina gästers. Vegetariska alternativ finns också.

Beställ inte smörgåstårta i sista sekund

Gör din beställning i god tid innan ditt event. Eftersom smörgåstårtan är en så pass säsongsbetonad vara är du absolut inte ensam om att vilja ha en till just detta datum. Leveranstiderna är inte långa men det skadar absolut inte att vara ute i god tid innan. Ring butiken eller cateringfirman några veckor innan det är dags och fråga dem om leveranstider och priser så att du inte riskerar att bli utan.

Är du duktig i köket och road av att baka kan du annars skippa hela processen med att köpa och beställa och invänta att få grejerna levererade hem till dig. Det krävs dock vissa skills för att få till en bra tårta. Även om dina gäster garanterat uppskattar din insats så är det inte roligt att bjuda på något som inte är varken visuellt eller smakfullt på samma nivå som du vill. Läs på ordentligt och köp hem grejer i tid, en bra idé kan vara att göra en tårta innan för att lära dig.