Planera konferensen med molntjänster 3 augusti, 2015 3 augusti, 2015 admin

Idag så använder vi oss alla av molntjänster. Det här är inget man tänker så mycket på för numera så tycks det vara uppenbart att man ska nå sin email direkt online och inte behöva en särskild dator för detta. Företag har länge jobbat med molntjänster som innebär att alla som jobbar på arbetsplatsen har tillgång till ett gemensamt system där man snabbt kommer åt aktuell information. Det här är ett utmärkt sätt att planera en konferens. Glöm lappar i lunchrummet när du snabbt kan synas i alla anställdas scheman via deras email.

Fördelen med molntjänster

Fördelen med molntjänster är att alla kan få samma information med ett enkelt knapptryck. Då du vill planera en konferens så kan du alltså lägga in denna preliminärt i ett schema som alla ser och sedan skicka ut ett meddelande om detta. Nu kan alla lägga in sina kommentarer och den som anordnar konferensen kan på så vis pussla ihop och komma fram till det datum som blir bäst. Samtidigt som man har det gemensamma dokumentet att kommentera i så kan man även snabbt lägga in kommentarer via chatt. Alla är med och man slipper onödiga missförstånd.

Ett gemensamt schema

Med ett gemensamt schema så kan man även delegera uppgifter inför företagsevenemanget. Folk är ganska duktiga på att tycka det ena och det andra då de möts i lunchrummet och det här är inte alltid så kul för den som fått uppdraget att ordna med underhållning för konferensen. Om den här personen lägger in en snabb fråga om karaoke i det gemensamma schemat eller på den gemensamma anslagstavlan som finns via molntjänsten så kommer det antagligen snart kommentarer. Den som är negativ får då uppdraget att ge ett bättre förslag! Man kan alltså jobba gemensamt för att skapa en konferens som alla kan vara nöjda med och ingen kan komma och säga att de inte visste eller inte fick chansen att säga sitt.

Följ upp direkt online

När man väl är klar med konferensen så kommer molntjänsten återigen att bli mycket användbar. Man kan nämligen följa upp med hjälp av digitala formulär. Istället för att be folk om att fylla i en enkät med frågor med vanlig penna så skickar man en länk till den som man har lagt upp i det gemensamma systemet. På så vis så går det snabbt att få en överblick över hur folk uppfattade konferensen och vad som kunde ha gjorts på ett bättre sätt. För ledningen så är detta verkligen guld värt då många helt enkelt struntar i att lämna in vanliga enkäter då de känns alltför omständliga.

Jobbar man på många olika håll så är molntjänsten mycket bra då man snabbt vill tala med varandra och visa på dokument som är viktiga i samband med de möten man har haft eller som kommer att hållas. Med molntjänsten så blir det helt enkelt mycket enkelt att planera och arrangera en företagskonferens på ett sätt som gör att alla vet vad som komma skall.